OVER MUGA MUSHIN RYU

Gezellige en ambitieuze karateschool

Muga Mushin Ryu is een gezellige en ambitieuze karateschool met een eigen dojo in het centrum van Enschede. Momenteel hebben we ongeveer 100 leden en maken gebruik van drie locaties in Enschede, Hengelo en Borne. Wij verzorgen karatelessen voor jeugd en volwassenen vanaf 8 jaar. De karatestijl die beoefend wordt bij Muga Mushin Ryu is Shotokan karate. Naast de stijl Shotokan zijn wij op zoek naar elementen uit kata die we integreren om karate effectief en functioneel te maken. Zo gaat bunkai, de applicatie van de kata, echt leven. We gebruiken trainingsmethodes die toegepast kunnen worden in realistische zelfverdediging en zelfbescherming. We werken regelmatig met trainingsmaterialen als pads en stootkussens voor nog meer realistische training.

Een goede basis

Wij vinden als karateschool een goede basis erg belangrijk. Wanneer je start met karate, dan begin je altijd met basislessen. Tijdens de basislessen leer je de technieken en ontwikkel je jezelf als een complete karateka. Door aan examens mee te doen, kun je verschillende kyu graden behalen. Beginnen met karate kan diverse motivaties hebben zoals conditie opbouwen, fysieke gesteldheid verbeteren, meer zelfvertrouwen, afvallen, concentratievermogen verbeteren, discipline, gezellig sporten en sociale contacten onderhouden.

Het beste uit jezelf halen

Bij het beoefenen van Karate worden leerlingen geprikkeld en gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf te halen. Je gaat op zoek naar je fysieke en mentale grenzen. De aspecten van karate draag je niet alleen mee tijdens de trainingen maar ook buiten de deur. Men wordt geleerd om respectvol met elkaar om te gaan en de nodige discipline op te bouwen. De karatelessen bevatten pedagogische waarden en er wordt spelenderwijs kennis gemaakt met het traditionele en wedstrijd karate. Plezier staat voorop en er wordt rekening gehouden met ieder zijn fysieke gesteldheid. We hanteren een Dojo-Kun.

 

Wedstrijden en evenementen

Voor leerlingen die uitdaging willen binnen de wedstrijdsport is daar de gelegenheid voor. Onze Dojo zet zich in voor clubkampioenschappen, nationale en internationale wedstrijden op de disciplines kata en kumite voor zowel breedte als topsport. Wedstrijden doen is optioneel en zeker niet verplicht. Naast de gebruikelijke karatelessen organiseren wij regelmatig speciale stages en ook clubactiviteiten. Aan begin van elk seizoen beginnen we met een speciale activiteit zoals karate bootcamp of challenge-survival. 

Bonden en federaties

Onze Karateschool is aangesloten bij Shotokan 4e Platform van Shihan Dimitra Limneos. Haar bond is aangesloten bij Karate-do Bond Nederland (KBN, lidnummer 01-221). De Karate-do Bond Nederland is de enige Karate Bond die gesteund wordt NOC*NSF. Wij kunnen als karateschool hierdoor deelnemen aan landelijke Dangraad examens, Nederlandse Kampioenschappen, internationale kampioenschappen en stages van leermeesters. De KBN is ook lid van de European Karate Federation (EKF) en World Karate Federation (WKF) Nederland is de enige Karate Bond die gesteund wordt NOC*NSF. 

We zijn ook lid van de JKS Benelux. Wij kunnen als karateschool hierdoor deelnemen aan JKS stages, Nederlandse Kampioenschappen, internationale kampioenschappen en stages van leermeesters.