Karate do - volwassenen

Waarom karate voor volwassenen

Karate is oorspronkelijk bedoeld als methode om jezelf en anderen effectief te kunnen verdedigen. Wel is het zo dat een karate beoefenaar altijd streeft naar rust en harmonie en juist een gevecht ten alle tijde uit de weg gaat. Door het beoefenen van de technieken zal een persoon zich zekerder voelen en beter met een conflict of geweldadige situatie om kunnen gaan omdat de persoon in kwestie weet dat als het erg echt op aan komt, hij of zij zichzelf kan verdedigen. Juist dit zorgt er dus ook voor dat een karate beoefenaar rustig blijft en een gevecht makkelijk uit de weg kan gaan. Het is dus leren vechten om uiteindelijk niet te hoeven vechten.

de inhoud van de lessen

We besteden in de lessen ook veel aandacht aan kracht training en het verbeteren van de conditie. Het is essentieel dat een karate beoefenaar een sterk en gezond lichaam heeft. Verder wordt ook de coordinatie verbeterd, karate technieken worden zowel met de linkerkant als rechtkant geoefend. We beoefenen de volgende onderdelen tijdens de training:

  • Kihon, basis technieken,
  • Kata, een denkbeeldig gevecht.
  • Bunkai, de applicatie van de kata technieken met een tegenstander.
  • Kumite, het sparren of vrij vechten met een tegenstander.

Voor mannen en vrouwen

In eerste instantie zou je misschien denken dat karate een sport is die bedoeld is voor alleen mannen. Uit ervaring blijkt dat de vrouwen die bij ons trainen verklaren dat ze een stuk zelfverzekerder en weerbaarder zijn door wekelijks te trainen.

Respect

We hechten erg veel waarde aan respect. We buigen voor en na training om zo respecten te tonen naar elkaar. Verder wordt ieder zijn grens gerespecteert. De trainers zullen altijd proberen om het meeste uit jou te halen maar je mag altijd aangeven als je iets niet fijn vind en niks is verplicht.