karate do - jeugd

karate voor de ontwikkeling van de jeugd

Bij onze karate lessen besteden we veel aandacht aan discipline, respect en leren de jeugd een positieve mindset te hebben. We zien dat jeugd door de karatetraining, zelfverzekerder, weerbaarder, assertiever, maar aan de andere kant ook rustiger worden. Kortom, karate is een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van zowel jong als oud.

Beginners: speels kennis maken met karate

We zijn bij de lessen bezig met het aanleren van technieken die gebruikt kunnen worden in een gevecht, de jeugd wordt daarom ook aangeleerd om deze technieken nooit te gebruiken buiten de dojo. Alleen als het echt niet anders kan en je in een bedreigende situatie komt dan mag karate gebruikt worden voor het verdedigen van jezelf of iemand anders. We beginnen de les vaak met een speelse warming up zodat de kinderen warm kunnen worden en ook wat stoom af kunnen blazen. Vervolgens worden de karate technieken aangeleerd en geoefend. Tot slot wordt er vaak nog wat gestoeit of geworsteld. De lessen zijn duidelijk gestructureerd, leerzaam maar ook erg leuk.

Gevorderden: het echte werk

Als iemand basis kennis heeft van karate en doorstroomt naar de gevorderde groep dan gaat het er wat serieuzer aan toe. Er wordt harder getraind, er worden moeilijkere technieken aangeleerd. De beoefenaars worden gestimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Op dit moment begint de beoefenaar echt vaardig te worden en is in staat om serieuze karate vaardigheden te demonstreren. 

de inhoud van de lessen

We besteden in de lessen ook veel aandacht aan kracht training en het verbeteren van de conditie. Het is onmisbaar dat een karate beoefenaar een sterk en gezond lichaam heeft. Verder wordt ook de coördinatie verbeterd, karate technieken worden zowel met de linkerkant als rechterkant geoefend. We beoefenen de volgende onderdelen tijdens de training:

  • Kihon, basis technieken,
  • Kata, een denkbeeldig gevecht.
  • Bunkai, de applicatie van de kata technieken met een tegenstander.
  • Kumite, het sparren of vrij vechten met een tegenstander.

Wedstrijden en evenementen

Voor leerlingen die uitdaging willen binnen de wedstrijdsport is daar de gelegenheid voorOnze Karateschool zet zich in voor clubkampioenschappen, nationale en internationale wedstrijden op de disciplines kata en kumite voor zowel breedte als topsport. Wedstrijden doen is optioneel en zeker niet verplicht. Naast de reguliere karatelessen organiseren wij regelmatig clubactiviteiten. Clubactiviteiten zorgen voor een goede teambuilding en een gezellige sfeer. Aan begin van elk seizoen beginnen we met een speciale activiteit zoals karatebootcamp of challenge-survival.